Strategii de marketing online eficiente: Exemple concrete pentru afacerea ta

Promovarea online a unei afaceri îți poate da batai de cap la început. Cum implementarea unei strategii de marketing online este cel mai important pas pe care îl poți face pentru a-ți asigura vizibilitate și prosperitate, ne-am hotărât să dezbatem subiectul și să-ți oferim un punct de plecare.

Așadar, stai cu noi până la final și pregătește-te să descoperi:

  1. Definiția strategiei de marketing digital
  2. Tipuri de servicii de marketing online pe care le poți utiliza
  3. Exemple de strategii de marketing eficiente pe care să le aplici

Definiția strategiei de marketing digital

Cea mai simplă explicație ar fi aceea că o strategie înseamnă să ai un plan pe care să-l aplici și care să aducă rezultate. Ca în orice alt domeniu, strategia pe care o aplici în online reprezintă planul prin care să ajungi la rezultate și cu ajutorul căruia să-ți scalezi afacerea la un cost cât mai eficient.

Atunci când concepi planul pe care urmează să-l aplici, cel mai important pas este să-ți definești clar obiectivele. În momentul în care știi unde vrei să ajungi, și drumul e mai ușor, nu? Odată stabilite obiectivele, următorul pas ar fi să-ți treci pe hârtie mesajul pe care vrei să-l transmiți și costurile pe care le poți suporta pentru a ajunge la audiența ta prin intermediul platformelor și canalelor potrivite.

Așadar, să o strategie de marketing pusă la punct înseamnă să ai un plan bine stabilit pe care sa-l urmezi și care să îți ofere o predictibilitate a lucrurilor.

Tipuri de strategii de marketing online pe care le poți utiliza

Fiecare nișă se diferențiază prin diverse caracteristici, așa că nu putem aplica aceleași principii peste tot.Sunt, însă,  cateva tipuri de publicitate pe care toată lumea le folosește și pe care ar trebui să le folosești și tu.  

Social Media Marketing (SMM)

Platformele sociale se bucură de un trend ascendent în ultima perioadă, iar cum numarul utilizatorilor crește, și afacerile au ales să-ți publice conținutul pe paginile de social media.

Recomandarea noastră este să distribui conținut relevant pe paginile tale sociale și să interacționezi cu utilizatorii. Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește contentul postărilor tale, poți alege să-ți planifici un calendar lunar în avans. În felul acesta poți să-ți programezi conținutul pentru luna ce urmează și astfel ai scăpat de griji. Tipurile de postări cu care utilizatorii interacționează cel mai des sunt:

  • Postări reale cu alți oameni care utilizează produsul tău
  • Postări/Video behind the scenes
  • Infografice
  • Poll-uri pe story
  • Reels
  • Concursuri

 

Dacă toată treaba cu postările și generarea de conținut relevant te dă pe spate, poți oricând să apelezi la o agenție de social media marketing care să te ajute cu planul editorial :D.

Campanii de publicitate plătite

Advertisingul, sau campaniile de publicitate plătită te pot ajuta să ajungi în fața potențialilor clienți în cel mai scurt timp. Practic, aceasta forma de marketing presupune să plătești pentru vizibilitate. Rezultatele sunt rapide, costurile se optimizează pe măsură ce obții rezultate și este și o metodă de publicitate predictibilă, astfel încât să știi la ce să te aștepți în continuare.

În funcție de obiectivele tale și de platformele pe care se află majoritatea audienței pe care o targetezi, poți alege să implementezi o campanie de publicitate plătită pe Google, Facebook, Instagran, YouTube sau LinkedIn.

Atenție! Campaniile PPC sunt o forma de advertising care necesită cunoștințe în domeniu. Fără a cunoaște platformele, posibilitățile și limitările acestora poți ajunge să risipești bugetul foarte ușor. Îți recomandăm să ceri ajutorul unor specialiști. Vei fi scutit de eventualele probleme pe care le poți întâmpina iar reclamele tale nu vor avea de suferit.

Optimizare pentru motoarele de căutare

Ce înseamnă SEO în marketing? Părerea noastră e că traficul organic e cel mai important. Traficul organic înseamnă că vei primi vizite pe site-ul tău web gratuite și constante. SEO este procesul prin care îți imbunătățești poziția în rezultatele căutarilor pe care utilizatorii le au pe Google.  Adică, atunci când o persoană caută un produs ca cel pe care îl vinzi tu sau un serviciu pe care îl oferi, website-ul tău se poate afla printre primele rezultate, astfel că vei genera trafic pe website-ul tău cu fiecare accesare.

Poți să afli mai multe despre optimizarea pentru motoarele de căutare și de ce este importantă în ghidul nostru actualizat pentru 2023.

Exemple de strategii de marketing eficiente pe care să le aplici

Ți-am pregătit o listă cu exemple pe care noi le considerăm importante pentru fiecare brand și pentru poziționarea în online.

Instrumente gratuite

Instrumentele gratuite și-au câștigat popularitatea pentru simplul fapt că sunt un ajutor real pentru utilizator și problema acestuia. Este o metodă complet gratuită dar care,însă, necesită timp pentru implementare. Cel mai probabil și tu ai descărcat măcar o dată un eBook pe un subiect care te interesa. Ei bine, poți pleca de aici. Dezvoltă un materia gratuit pentru audiența ta și pune-l la dispoziție oricui și oricând are nevoie de el. E o metodă foarte bună pentru a te poziționa ca specialist în domeniul tău dar, în primul rând este cel mai simplu (și apreciat) mod prin care îți poți ajuta consumatorii.

Poți crea un eBook complet gratuit folosind platforma Canva.

Storytelling

Povestirea și crearea unui mediu în care audiența ta să se regăsească este, de departe, cea mai creativă parte a marketingului. Storytelling-ul  este un instrument foarte valoros pe care te sfătuim să-l folosești cu fiecare campanie de publicitate pe care o vei implementa. Oamenii simt emoție, simt apartenență și se regăsesc în poveștile altora, așa că asigură-te și tu că audiența ta se regăsește în povestea brand-ului tău.

Marketingul de conținut

Un alt pilon foarte important al unui plan bine pus la punct este generarea de conținut sub forma unor articole de blog. Sunt multe studii care arată că un procent destul de mare de utilizatori a intrat în contact cu un brand pentru prima data prin intermediul blogului.

Caută constant subiecte pentru articolele tale și află ce își doresc consumatorii tăi să afle. Cel mai simplu mod prin care poți genera idei pentru articolele tale de blog este (ai ghicit!) o simplă căutare pe Google. Dacă vrei să remarci o creștere semnificativă a secțiunii de blog, ți-am recomadat aici câteva sugestii. Go check it out!

Remarketing

Știi care e frumusețea internetului? Poți oricând să retargetezi oamenii care au fost interesați de business-ul tău.

Probabil ți s-a întamplat să cauți o pereche nouă de pantofi, să intri pe Google pe un anume website iar apoi să te bucuri de zile întregi de reclame din partea firmei respective, care mai de care mai atractive și mai relevante pentru interesele tale. Și cel mai probabil, în cele din urmă ai plasat și o comandă, adică le-ai adus lor o conversie.

Asta înseamnă remarketing iar beneficiile pe care le are pentru afaceri sunt incontestabile.

Concluzie

Acum știi care este definiția unei strategii de marketing, ce tipuri de servicii poți să utilizezi pentru afacerea ta și cum să implementezi niște campanii de marketing eficiente.

Dacă te-am copleșit cu informația, scrie-ne și hai să implementăm împreună cea mai cool poveste pentru afacerea ta!

Dornic să începi?

Share, ca să ajungă informația la cât mai multe persoane!

Facebook
LinkedIn